Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán gyászolt Március 15-én

 

Ráduly Róbert Kálmán gyászolt Március 15-én! Nem, nem! Nem az ünnep és annak jelentése miatt! Hanem tiltakozásként, hogy nem tűzhette ki a székely és a magyar zászlót a román állam tulajdonát képező középületre.

Mindenféle törvény, az ország, a jó erkölcs, az emberiség, az univerzum, és így tovább törvényeinek semmibevételén túl a csíkszeredai polgármester bebizonyította, hogy egy kicsi és legyőzött ember.

A düh okozta hevességgel kitűzött fekete vászon valójában fényt derít ennek az embernek a belsejében rejlő feneketlen mélységre és rámutat arra, hogy képtelen a nemzetiségi kérdésekben felmerült vitákban közvetíteni. Büszkeségében és a tehetetlenségtől marcangolva inkább gyászolt a nemzetisége számára oly fontos napon, ahelyett, hogy mint minden normális ember, betartva a társadalmi normákat, élvezte volna az ünnepi alkalmat. Vajon hová sorolható ez a gesztus?

Nem rendelkezem lélektani tanulmányokkal, de szabad szemmel látható, hogy ennek az embernek a viselkedése nem méltó egy egész várost vezető közéleti személyiséghez.

Következésképpen az illetékes román hatóságoknak a törvénynek megfelelően szankcionálniuk kellene ezeket a gyerekes szájízű politikai műsorokat, amelyek a magyaroknak ártanak, azt a benyomást keltve, hogy konfliktus van a románok és magyarok között, ami viszont nem igaz.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.