Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A csíkszeredai polgármester és alpolgármester jogerős ítélettel felmentésre került

Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokost, a helység alpolgármesterét a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság szerdán kihirdetett jogerős ítéletével felmentette az Országos Korrupcióellenes Főigazgatóság (DNA) vádja alól.

Az ítélet jegyzőkönyvét a román bíróságok portálján tették közzé. A fellebbviteli bíróság megállapította, hogy a fellebbezés, amelyet a DNA az elsőfokú ítélet ellen nyújtott be, megalapozatlan – írja az MTI.

2015 júniusában a DNA Ráduly Róbertet hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, Szőke Domokost hivatali visszaéléssel és a hivatalos iratokban szereplő hamisítás bűntettére való felbujtással vádolta.

A DNA kérésére a fenti két személy ügyét a területi illetékességű Hargita Megyei Törvényszékről a Maros Megyei Törvényszékére helyezték át. Tavaly októberben utóbbi mindkét vádlottat felmentette minden vád alól.

A fellebbviteli bíróság szerdai jogerős ítéletével helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.