Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Primul olimpic român la taekwondo, Zsolt Feher,trimis in judecată pentru omor

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului FEHER JOZSEF-ZSOLT sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

În noaptea de 13 iulie 2015, în jurul orei 03:45 — 03:50, în localitatea Ocna de Sus, comună Praid, județul Harghita, inculpatul Feher Jozsef-Zsolt a exercitat acte de violență asupra victimei L.G., căreia i-a aplicat cu un briceag (cu lama de 8 cm) cinci lovituri în zona corpului, cauzându-i cinci plăgi înjunghiate, și lovituri de pumn, leziuni traumatice tanatogeneratoare care au cauzat în mod direct si neconditionat decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Harghita.

Pînă la 18 ani, Jozsef Zsolt Feher a avut o carieră plină de reuşite la taekwondo, juniori. Multiple titluri de campion naţional, un bronz la CM de juniori, Egipt, 2012. Şi primul olimpic român la acest sport, participant la JO de tineret de la Nanjing, cu nici un an în urmă. August 2014!

Povestea sa este una de succes în copilărie, fiind cuprinsă într-un amplu interviu acordat Clubului român de cultură coreeană, kccro.ro. Unde, întrebat de ce s-a dus la sportul pe care-l practică, a răspuns: “Mă cățăram în toți pomii și băteam toți colegii de la grădiniță”! Şi a adăugat: “Îmi place că pot să alerg și să «mă bat» în voie”!

Feher l-a omorît pe Gyorgy Lorincz la 3 noaptea, duminică, în faţa unui club din comuna harghiteană Ocna de Sus. O variantă vehiculată ar fi că victima asculta muzică tare în maşină, tînărul i-a atras atenţia, conflictul a degenerat şi Zsolt l-a înjunghiat. Supărat că n-a luat BAC-ul! Dar există şi o altă versiune: Feher l-ar fi confundat pe bărbat cu un presupus amant al mamei sale.

Unele surse menţionează că motivul crimei ar fi şi ratarea examenului de Bacalaureat. Unde a luat 3,65 la română! Cristian Apostol, fostul său antrenor de la lot şi Steaua, a punctat, în 2014, citat de hotnews, că “Zsolt a plecat la 13 ani de acasă pentru a veni în Bucureşti. E născut în Sovata şi practic nu ştia nici un cuvînt în româneşte cînd a ajuns în Capitală”. Apostol îl numea “un pariu al meu”.

 Pavel Grigore, 36 ani, este psiholog pisihoterapeut și vorbește despre gestul de neînțeles al sportivului.

“Băiatul e unul fără copilărie și cu o adolescență trăită probabil în alți parametri decît oamenii obișnuiți. Presiunea dezvoltării, mai ales în perioada tulbure a adolescenței, nu poate fi rezolvată exclusiv prin performanța sportivă.

Agresivitatea manifestată în afara ringului arată că funcțiile sale de control au ajuns incapabile să înfrîneze propriile cerințe haotice și agresive”, punctează specialistul.

Apoi adaugă: “Dacă sportul pe care îl practică înseamnă agresivitate, aceasta e sub control, iar izbucnirile sînt permise într-un mediu organizat, restricționate de cadru și reguli.
Nu știu dacă se poate lega nota mică de la română de actul agresiv antisocial săvîrșit. El trebuie considerat de sine stătător, ca dovadă a unui psihic care avea nevoie de ajutor specializat și a faptului că nu l-a primit pînă acum. Orice obstacol în dezvoltarea psihică, orice deviere și nesatisfacere a nevoilor de atașament, se soldează cu forme de comportament prin care se semnalizează cerea de a primi ajutor. Faptul că el umbla cu un cuțit și faptul că a ajuns să reacționeze fără control arată clar că situația sa existențială era deja una periclitată și grea”.

Sursa: gsp.ro, agerpres.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.