Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Prin cooperare, la nivel local și național, județul Harghita poate reveni pe harta sportivă internațională

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, 23 aprilie, la care au participat ministrul Tineretului și Sportului, Novak Carol-Eduard, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond, au fost prezentate programul de sprijinire a sportului din județul Harghita pentru anul acesta, liniile strategiei sportive județene și rezultatele sondajului privind evoluția vieții sportive pe timpul pandemiei.

 

Borboly Csaba a explicat că scopul sondajului a fost să obțină o imagine de ansamblu a vieții sportive pentru a putea formula soluții pe termen lung necesare stimulării sportului ca punct de pornire pentru elaborarea unei strategii pentru următorii zece ani.

Rezultatele sondajului au relevat importanța pregătirii antrenorilor și profesioniștilor în domeniu, organizarea unor schimburi internaționale de experiență profesională precum și sprijinirea și dezvoltarea unui management al talentelor. Totodată, sunt necesare construirea unor piste de alergare de dimensiuni mai mari, a unor piste de ciclism montan și a bazinelor de înot.

Președintele Consiliului Județean a mai apreciat că prin intermediul sprijinului guvernamental, demersurile instituției pot prinde contur și că ambiția și perseverența exemplară a Ministrului Tineretului și Sportului, Novak Carol-Eduard se vor reflecta în dezvoltarea vieții sportive a județului.

Vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond,  a declarat că obiectivul Consiliului Județean este de a găsi oportunități pentru tineri pentru a avea un stil de viață sănătos și pentru a face sport. El a explicat că profesioniști sunt necesari nu numai în mediul urban, ci și în mediul rural, deoarece în ultimii zece ani au fost construite multe terenuri de sport și în sate.

Vicepreședintele a descris pe scurt programul Consiliului Județean Harghita de susținere a activităților sportive, menționând totodată că, pentru a se adapta la situația impusă de pandemie, cu ajutorul specialiștilor a fost dezvoltată o platformă online prin intermediul căreia aplicanții își pot încărca proiectele.

Ministrul Novak Carol-Eduard și-a exprimat aprecierea pentru gândirea strategică a consiliului județean, aducând în prim plan faptul că strategia națională a stabilit ca obiectiv pentru anul 2032, situarea României între primele zece medalii, interesul populației pentru sport să crească de la 5 la 30% și în educația copiilor sportul să fie inclus în activitățile școlare zilnice.

„Sunt încrezător că pe lista de priorități a sporturilor susținute vor fi incluse mai multe sporturi din județul Harghita și cred că, cu instrumentele actuale, vom realiza schimbări mari atât în viața sportivă locală, cât și națională”, a conchis ministrul.

Programul de sprijinire a sportului din județul Harghita pentru anul 2021 se adresează asociațiilor sportive, cluburilor sportive de drept privat şi asociațiilor pe ramură de sport județene, care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita şi care dispun de certificat de identitate sportivă.

Data limită de încărcare a proiectelor este 19 mai 2021, orele 12:00, mai multe informații putând fi obținute accesând link-ul: https://judetulharghita.ro/program-de-sprijinire-a-sportului-din-judetul-harghita/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.