Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Székely termékek a Nemzeti Vágtán

 

A farkaslaki Tamás Csaba harmadik helyezett lett a Nemzeti Vágta szombati előfutamán.

Farkaslaka és a Hargita Megyei Tanács közötti jó együttműködés elősegítette a kivételes eredmény elérését. Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke üdvözölte Tamás Csabát, aki júliusban megnyerte a Székely Vágtát, és sok sikert kívánt az elmúlt napokban Magyarországon megrendezett versenyhez. Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökségen keresztül, a lovas tevékenység támogatását célzó programot indít el, amit a nemzeti Vágtán elért eredmények is bizonyítanak.

Tamás Csaba és Fiber nevű lova a Nemzeti Vágta előfutamán harmadik helyezést értek el. Hargita Megye Tanácsa alintézményén keresztül, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által közel ötven ezer lejjel támogatta a farkaslaki Lófő Egyesületet, amelynek lovasa szombaton, szeptember 15-én állhatott rajthoz a vágtán.

Az Ügynökség rendezvényen résztvevő munkatársai a Székely termék márkanévvel ellátott termékeket népszerűsítették. Az Ügynökség igazgatójának, Csilip Árpádnak a beszámolója szerint a standon kínált termékek- lekvárok, méz, mézes pogácsák, hús és tejtermékek- nagy keresletnek örvendtek. Véleménye szerint a székely termékek nagyon keresettek Budapesten, minden rendezvényen a fogyasztók preferenciái közé tartoznak.

Borboly Csaba szerint további lépésekre van szükség ahhoz, hogy a térség több ezer családja a helyi, jó minőségű nyersanyag és az örökölt és átadott tudásukkal beléphessenek a termékeikkel a piacokra, így hozzájárulva a munkahelyteremtéshez és az ifjúság perspektíváinak kialakításához.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.