Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szakmaiság, hatékonyság és hosszú távú előnyök a közbeszerzési folyamatban

 

  • Hargita Megye Tanácsa volt a házigazdája a “Központosított közbeszerzési egységek helyi szinten: a három beszerzési szakasz kialakulása és tapasztalatai” című konferenciának.

A konferencián részt vett Iuliana Feclistov, az ANAP elnöke, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Groza Noémi, a Közbeszerzési Szolgálat vezetője, Alexandra Mihai és Dan Muscalu, az Ernst & Young által vezetett konzorcium szakértői, és több mint 100- an csatlakoztak online.

Az esemény „A SNAP (országos Közbeszerzési Stratégia) megvalósításának támogatása az ANAP (Országos Közbeszerzési Ügynökség) és az ajánlatkérők adminisztratív kapacitásának erősítésével” című SIPOCA 625 projekt keretében zajlott. A projekten keresztül az ANAP támogatja Hargita Megye Tanácsát egy helyi központosított beszerzési egység (UCA) létrehozásában és működtetésében, az Európai Beruházási Bank csapatán keresztül, amely az Ernst & Young által vezetett konzorcium saját szakértőiből és tanácsadóiból áll.

Iuliana Feclistov, az Országos Közbeszerzési Ügynökség elnöke kijelentette, hogy az ajánlatkérők növekvő érdeklődése nyomán a folyamatban lévő tevékenység kezdi meghozni a kívánt hatásokat, így sikerült a központi beszerzés előnyeivel kapcsolatos lényeges információk terjesztése.

Groza Noémi, Hargita Megye Tanácsának közbeszerzési osztályának vezetője a központosított egység elindulása óta egyik nagy eredménynek nevezte a nagy mennyiségű adatok feldolgozását a szerződéskötési stratégiák számára és a pályázati dokumentációkhoz, valamint reális rálátást sikerült kialakítani és felszínre hozni a gazdasági szereplők részéről felmerülő problémákat, amelyek a pályázatok során fel szoktak merülni. Ezek a problémák általában a pályázatok hozzáféréséhez, a dokumentációk feltöltéséhez, piaci tranzakciókhoz, és általánosságban a közbeszerzésekről szóló információkhoz fűződnek.

A konferencia összegzéseként a helyi közbeszerzési egység helyi szintű küldetése az, hogy a beszerzéseket gazdasági és társadalmi hatékonyság mellett bonyolítsa le a környező helyi, és más szomszédos települések ajánlatkérői keresletének szisztematikus összesítése, költségmegtakarítás a helyi közbeszerzési egységek szolgáltatásait igénybe vevő ajánlatkérők szintjén a kereslet összesítésével és egységesítésével, a beszerzések hatékonyságának növelésével centralizált beszerzési szolgáltatások nyújtásával, valamint az ajánlatkérők támogatásával a megfelelőségi feltételek mellett történő beszerzésben.

További információk a közbeszerzéseket összesítő oldalon:

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro/hu/node/37

Információ és fényképek: Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.