Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Egyedi lakossági tájékoztató program

Balánbánya lakosai sms-ben értesülnek a közösségi ügyekről, hála a polgármesteri hivatal által kifejlesztett, az országban egyedi, innovatív programnak.

Balánbánya városmenedzsere, Kovács Róbert úgy nyilatkozott kedden az Agerpres hírügynökségnek, hogy a polgármesteri hivatal szükségét érezte egy gyors információs rendszer kifejlesztésének egy szakcéggel együttműködve.

Kovács Róbert elmagyarázta, hogy az adatbázisba való beiratkozáskor a polgárok kiválaszthatják milyen nyelven szeretnék kapni az sms-t és a szolgáltatott információk alapján személyre szabott  sms-t kapnak.

Például sms-t kaphatnak egy tömbház bizonyos lépcsőházának lakói, amikor aszfaltozás történik, hogy parkolják máshová az autóikat, szabadon hagyva az úttestet.

Időjárásjelentést kaphatnak, bizonyos közelgő eseményeket hírül adó sms-t, vagy információkat az adóhivataltól esetleges hátralékokkal kapcsolatban.

A városmenedzser szerint vannak esetek, amikor gyors tájékoztatásra van szükség, mint például vízszünet, csőrepedés. Az sms szelektíven is küldhető bizonyos csoportoknak. „Megkereshetjük a 65 éven felüli nyugdíjasokat, a polgármesteri hivatal alkalmazottait, iskolákat, civil szervezeteket, közös érdeklődési körű csoportokat. Számunkra is könnyebb így a kommunikáció és az emberek is örülnek, hogy személyes üzenetet kaptak a polgármesteri hivataltól”, mondta Kovács Róbert.

Eddig 200 személy jelentkezett a polgármesteri hivatal adatbázisába és kap sms-t, de el szeretnék érni az 1000 személyt, tekintve, hogy Balánbánya 5.000 lakossal rendelkezik.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.