Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Lovas program a közösségfejlesztésért és a hagyományok megőrzéséért

 

2018 szeptember 8-án került sor Kissolymoson a Sólyom Major lovardában az V. Székely Lovas és Kultúr Fesztiválra. A látogatóknak lehetőségük nyílt díjugrató verseny, lovastorna bemutató, lovas-tüzes kaszkadőr előadás, Pászka Lehel lovasíjász bemutatójának és egyéb kulturális programok megtekintésére.

A nemrég még elszigetelt, Hargita megye nyugati részén példaértékű lovas beruházás történt, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

bty

– Az utak építése óta több helyi beruházást hajtottak végre, a terület fejlődött és minőségi programokat kínál a lakosok számára, akik visszanyerték reményüket, és véleményem szerint egyre több fiatal akar a szülőföldjén maradni- hangsúlyozta a Hargita Megyei Tanács elnöke.

A Sólyom Major lovarda egy lovas sportbázis helye és egy minőségi lovas turisztikai hely is lehet-tette hozzá Borboly Csaba, kifejezve elismerését a tulajdonosoknak.

– Célunk a lovas sport népszerűsítése, hagyományaink és kultúránk megóvása, helyi emberek bevonása és a helyi termékek népszerűsítése – hangsúlyozta Szabó Klára, a Sólyom Major tulajdonosa. Ugyanakkor bejelentette, hogy a közeljövőben egy panziót és éttermet is építenek, abban a reményben, hogy Kissolymos idegenforgalmi célpont lesz.

Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy a “Lovas értékek előmozdítása” című programot azért hozták létre, hogy támogassa az ilyen eseményeket.

Az V. Székely Lovas és Kulturális Fesztivál – 11. 000 lej támogatással – a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség társszervezésében zajlott.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.