Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Innovatív program Hargita megyében: Kétkerekű suli!

Illusztráció

Hargita Megye Tanácsa felhívást intéz a megye általános és középiskoláihoz, hogy csatlakozzanak a Kétkerekű suli közlekedésbiztonsági tájékoztató karavánhoz.

A Kétkerekű suli innovatív program, amelyet Hargita Megye Tanácsa valósít meg a magyarországi Bethlen Gábor Alappal, a területi Közrendi Hatósággal és a közlekedési rendőrséggel együttműködve.

A program egyik tesztelési fázisa már megtörtént, hozzávetőlegesen 1200 tanuló és 11 oktatási intézmény részvételével. A tesztelési szakasz eredményei azt mutatták, hogy a tanulók közlekedésbiztonsági ismeretei 20% – al javultak az interaktív program eredményeként. Ezen eredmények fényében a program kibővül, és hétezer tanuló és hetven oktatási intézmény vesz részt benne Hargita megyében.

Hargita Megye Tanácsának egyik prioritása a biztonság megteremtése a megyében, ezért is tartjuk fontosnak a projektet. A cél a diákok oktatása a biztonságos közlekedésre, a balesetek megelőzése. Az ismeretek gyarapításában nagyon hatékonynak bizonyult a program, ezért mindenképp folytatjuk, és kiterjesszük a megye több tanintézetére. Örülünk, hogy úgy a hazai, mint a magyarországi partnerek fontosnak tartják, és együtt tudunk működni- mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa várja a megyei tanintézmények jelentkezését a programba, az alábbi linken található űrlap kitöltésével: https://drive.google.com/file/d/1IeEWztIk5vnRKPFQsbxT1kekUt-mIW1w/view

Beküldési határidő 2020. február 21, 12:00 óra!

További részletekért keressék munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

Csík térségi iskolák: Szebeni Erika (0266-207700, szebenierika@hargitamegye.ro)

Udvarhely térségi iskolák: Moldován Radu (0746-308514, moldovanradu@hargitamegye.ro)

Keresztúr térségi iskolák: Miklósi Ildikó (0758-056750, miklosiildiko@hargitamegye.ro)

Gyergyó és Maroshévíz térségi iskolák: Erős Levente (0740-607529, eroslevente@hargitamegye.ro)
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük