Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A nyugdíj és az állami fizetés halmozását kiküszöbölő törvénytervezetet elfogadta a Kormány. Kérésre 70 éves korig folytatható a munkaviszony

 

A Kormány által június 9-én elfogadott törvénytervezet szerint a munkavállalók 70 éves korukig maradhatnak a munkamezőn, kérésre, ám a nyugdíjazott állami alkalmazottak nem halmozhatják a nyugdíjt a fizetéssel.

„A parlamentbe megyünk, amelyik döntő fórum, biztos vagyok benne, hogy a tervezet javítható, bár úgy vélem ez a helyes változat”, mondta Florin Cîțu, aki hozzátette, hogy a törvényhozó bizottság negatív véleménye opcionális.

„Azok a személyek, akik egyéni munkaszerződés alapján, adott esetben munkaviszony vagy kinevezés alapján dolgoznak, és akik betöltik a nyugdíjazás feltételeit, kérésre 70 éves korukig dolgozhatnak még. (…) Azon személyek esetében, akik élnek a tevékenység folytatásának lehetőségével, az opciót követő hónap első napjától kezdve felfüggesztik a nyugdíj folyósítását”, pontosít a törvénytervezet.

A törvénytervezetről itt lehet tájékozódni.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük