Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A REAL projekt – “Nyitott iskola minden korosztály számára” két évvel a megvalósítás után

 

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel és a Hargita megyei “Apáczai Csere János” Pedagógusok Házával együttműködve 2021. január 1. és 2023. december 31. között valósítja meg a REAL- “Nyitott iskola minden korosztály számára” című projektet.

Két évvel a projekt elindítása után a következő fontos eredmények születtek:

  • 19 (ADȘ- A doua șansă) Második esély központot hoztak létre és szereltek fel nagy teljesítményű bútorokkal és berendezésekkel
  • ADȘ képzési program keretében 526 tanárt képeztek ki az oktatási rendszerbe reintegrált gyermekekkel, fiatalokkal és felnőttekkel való foglalkozás általános és specifikus készségeinek elsajátítása érdekében.
  • Hargita megyéből 271, Kovászna megyéből 327 diákot választottak ki és képeztek ki a projektben felvállalt 602 diákból. Közülük Hargita megyéből 61-en, Kovászna megyéből 68-an végezték el az ADȘ programot és szereztek érettségi oklevelet.
  • Minden ADȘ programba integrált diák részesült személyre szabott egyéni és csoportos tanácsadási szolgáltatásokban.
  • Az ADȘ programon keresztül az oktatási és képzési rendszerbe való visszatérés előnyeiről szóló promóciós kampány részeként szervezett tematikus workshopokon résztvevő 530 diák kapott ruhakészletet. Az eddig megrendezett 21 tematikus vetélkedőn résztvevő diákok közül pedig 126-an részesültek pénzjutalomban.
  • Minden diák kapott egy készlet testápolási cikket és egy hátizsákot kellékekkel, hogy ösztönözze az iskolába járást.
  • Az 500 RON összegű támogatást egy befejezett iskolai végzettségre 321 tanuló kapta meg.

A REAL minőségi oktatáshoz való hozzáférést jelent, többek között anyagi és pénzügyi juttatások révén, az oktatási és képzési rendszerbe való visszailleszkedés ütemének növelése érdekében az iskolát korán elhagyó gyermekek és fiatalok, valamint a tankötelezettségüket be nem fejező felnőttek esetében Hargita és Kovászna megyéből 602 gyermek/fiatal/felnőtt számára az alapfokú és/vagy alsó középfokú oktatásban részt vevő „Második esély” program kidolgozásával és biztosításával.

Kapcsolat:

Glodeanu Cristinel Fanel- projektmenedzser, Hargita Megyei Tanfelügyelőség

E-mail: cristinel.glodeanu@isjhr.eduhr.ro

Weboldal: www.rwl-ads.ro, facebook: REAL- A doua sansa

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.