Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

RMDSZ törvényjavaslat: szeptember 27-én lehetnének a helyhatósági választások

 

Törvénykezdeményezést iktatott ma a parlamentben az RMDSZ, amelynek értelmében szeptember 27-én szervezhetnék meg a helyhatósági választásokat – jelentette be az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője, Cseke Attila.

Mint ismeretes, a járványügyi helyzet miatt elhalasztották a helyhatósági választásokat, amikor a parlament az önkormányzati mandátumok meghosszabbítása mellett döntött.

„A jelenlegi helyzetre való tekintettel úgy gondoljuk, széleskörű politikai konszenzusra van szükség a választások dátumát illetően. Minden olyan politikai szervezet támogatására számítunk, amely az RMDSZ által javasolt dátum mellett foglalt állást az elmúlt időszakban”– mutatott rá a Szövetség szenátora.

„A mandátumok meghosszabbítása kapcsán is a törvényhozó testület javaslata bizonyult helyesnek a kormány kezdeményezésével szemben”- tette hozzá Cseke Attila, amiért a Szövetség a választások dátumát meghatározó törvénykezdeményezés benyújtása mellett döntött.

Mivel a kormánynak a tervezet életbeléptetésétől számítva 5 nap áll majd rendelkezésére ahhoz, hogy a szükséges ütemtervet, költségvetést és szervezési szabályokat kidolgozza és elfogadja, az RMDSZ azt kérte, hogy a tervezetről sürgősségi eljárásban tárgyaljon a parlament, így legkésőbb július 15-ig érvénybe léphet.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.