Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Olvasási kihívás – román nyelv és irodalom óra… másként”, II. kiadás

 

Az Országos Olvasásnap alkalmából a megyei tanfelügyelőség akciója keretében több Hargita megyei közéleti személyiség hívja olvasásra a megye diákjait.

Az „Olvasási kihívás – A román nyelv és irodalom… másként ” elnevezésű rendezvény második kiadását érte meg, általános és líceumi diákoknak szól, román és magyar tagozatnak egyaránt, és online térben, február 15-én kerül megrendezésre.

Több, megyei és országos szinten is ismert Hargita megyei közéleti személyiség vállalta a kihívást, hogy népszerűsítse az olvasást: Novák Eduárd sportminiszter, Tófalvi Éva egykori biatlonista, Petru Cătinean pap, Bogdan Colceriu , a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség tisztje, Demeter Levente, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség vezetője, Fazakas Szabolcs rajzfilmrendező, Magyari Tekla újságíró, egy megyei ásványvízgyár igazgatója, Radu Lăzăroiu, ill. Bogdan Oprea siklóernyős.

Azoknak a diákoknak, akik úgy érzik, kihívást jelent egy adott könyv/ egy meghívott, 30 nap áll rendelkezésükre, hogy szabadidőben elolvassák. Az olvasás magyar nyelven is megtehető.

A diákok román nyelven, kézzel írnak egy levelet annak a meghívottnak, aki kihívta őket a felolvasásra. A levélnek az ilyen típusú szövegekre jellemző szerkezete lesz, és tartalmazza azokat az indokokat, amelyek miatt a diák kihívást érez az olvasásra, valamint a kérdéses könyvről alkotott véleményét.

A tavalyi évhez hasonlóan a kiválasztott diákok és koordináló tanáraik belépőjegyet kapnak egy székelyudvarhelyi gyógyfürdőbe.

A projekt kezdeményezője, Manuela Nicoleta Stîngă, román nyelv és irodalom szakos tanfelügyelő az AGERPRES-nek kijelentette, hogy a rendezvény első kiadása kihívás volt, több ezer diákot hozott össze, és kiemelte a nyelv- és irodalomtanárok „rendkívüli” támogatását, a meghívottak hozzájárulását, de a szponzortól kapott támogatást is.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.