Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ráduly Róbert, férfi vagy pojáca?

Egy sor buta gesztus és vidéki sunyi vicc kísérte Ráduly Róbert „trónra lépését”.

A trikolór szalaggal kapcsolatos állott viccek, az állam jelvényeire irányuló gyerekes gesztusok rámutatnak milyen gyenge is valójában Ráduly Róbert.

A politikus infantilizmusa onnan ered, hogy ellenséges viselkedését az ország szimbólumaival szemben félve és csak egy kedvező környezetben van mersze kifejezni. Ha valódi politikus lenne, a pártjához tartozó parlamenterekkel tanácskozna és benyújtana egy törvénytervezetet arra vonatkozóan, hogy a Hargita megyei polgármesterek székely zászlós szalagot viseljenek. Vagy írhatna egy nyamvadt levelet Románia Kormányához, melyben az ország szimbólumai viselésének kötelezettsége alóli felmentését kérné. De nem, Ráduly Róbert nem az a nagy magyar harcos, aminek látszani szeretne. Ő csupán egy képmutató, aki azt állítja, hogy a magyarokért harcol, ezt pedig csak a magyaroknak mondja, mert nincs bátorsága és férfiassága a kormánytól kérni azt, amivel csak dicsekedik, hogy megszerzi a magyarok számára.

Hol volt Hargita megye prefektusi hivatalának képviselője ezen a ceremónián? Nehéz megmondani. Habár fizikailag jelen volt, elméjében pokémonok után rohangált. Netán egyetértett a procedúra lefolyásával? Amennyire mi ismerjük… nem nagyon. Amilyen módon megnyilvánult, Ráduly Róbert újból bebizonyította mindenki számára, hogy az események meghaladták, és grófi viselkedése idejétmúlt. A magyar választóközönségnek egy igazi városgazdára van szüksége, aki konkrét megoldásokat kínál egy gazdaságilag visszamaradott, munkahelyekben és vállalkozási lehetőségekben szegény város fejlesztésére. Mindez annak a Ráduly Róbertnek és csapatának köszönhető, akik 12 éve kormányozzák a várost.  Az a viselkedés, amivel a polgármesteri székbe való beiktatásakor mellőzte a törvény előírta kötelezettségeit, teljesen megalapozatlan és valószínűleg a korrupciós perének kimenetelétől való félelméből fakad. Ezzel a magyar választók is tisztában vannak, akiket Ráduly Róbert ismét figyelmen kívül hagy, és akiket újból a törvényes rend ellen provokál. Máskülönben a magyar választók világosan üzentek az effajta politikusoknak az urnáktól való távolmaradásukkal. Ráduly ellenben megfeledkezik egy fontos dologról: az emberek felébredtek, miközben ő egy fogalmi csapdába szorult támogatóinak egy kis csoportjával, akiket a valóság és az élet rendes folyása egy adott ponton félre fog állítani, hogy helyet készítsen az egészséges valóság számára, amely felemeli a várost és ezt a vidéket kiemeli abból az elszigeteltségből, amelybe a Ráduly Róbert félék sodorták. Éppen azok, akiknek biztosítaniuk kellene mindenkinek a lehetőséget az itthon maradásra és ne kényszerüljön külföldre távozni a megélhetésért a lakosság.

Ráduly Róbert úr, a ziarharghita.ro kiadvány megadja önnek a lehetőséget valódi férfiként és nem bohócként bemutatkozni. Egy Románia Kormányának címzett levelet várunk öntől, amelyben megmagyarázza, miért izzad a trikolór szalagtól és miért nem szeretné viselni. Nyílt levelét megjelentetjük, és a Kormányhoz továbbítjuk, nyilvános választ várva.

Meg szeretnénk látni, hogy Ráduly Róbert csak egy pojáca-e, aki a magyarok előtt viccelődik, vagy van mersze ugyanazt elmondani Románia Kormánya előtt is. Sok magyar halt meg a kommunista börtönökben, olyan dolgokért harcolva, amiben hittek. Lássuk Ráduly Róbertnek van-e bátorsága egy nyílt levelet megírni?

Iosub Robert
2 comentarii la “Ráduly Róbert, férfi vagy pojáca?

  1. Mm

    Totusi oamenii l-au votat. Nu ca e de mirare, unii l-au votat pe Vadim sau Gigi Becali, deci mascaricii au avut intotdeauna succes. Era o vorba “cum e turcu si pistolul”, deci la asa oameni asa conducatori.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.