Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Raed Arafat bejelentette, hogy a riasztási állapot további 30 nappal meghosszabbodik

Raed Arafat államtitkár csütörtökön este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy „figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Igazgatóság által a koronavírus járvány alakulásával kapcsolatos összes szempontot, a javaslat a riasztási állapot további 30 nappal történő meghosszabbítását célozza”.

Románia területén december 14-től meghosszabbítják a riasztási állapotot.

Karácsonyt és szilvesztert a lakosság korlátozások közt fogja ünnepelni.

Raed Arafat szerint a most hatályos intézkedések további 30 napig érvényesek, egy megjegyzéssel: a sípályákat kiszolgáló felvonókat működtető szolgáltatók tevékenységét az egészségügyi és gazdasági miniszterek közös rendelete fogja szabályozni.

„A sípályákat kiszolgáló felvonókat működtető szolgáltatók tevékenységét az egészségügyi és gazdasági miniszterek közös rendelete szabályozza. Ha a felvonó kabin 20 személy befogadására alkalmas, akkor valószínűleg csak 10 személy szállhat be. A sífelvonók és székes felvonók a megszokott módon működnek. A szabályozás többi része minden egységre vonatkozik, beleértve az üdülőhelyeket is (éttermek, egyéb, közös tevékenységet magába foglaló helyszínek)”, nyilatkozta Raed Arafat, az országos katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.

A teljes sajtótájékoztató az alábbi videón tekinthető meg:

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/469271054056875
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.