Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Útjavítási beszámoló Csíkszeredából

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Az évente visszatérő kisebb javítások mellett idén eddig hat nagyobb méretű felújítást kezdtek el Csíkszereda úthálózatán. Újabb korszerű terelőútszakaszt használhatunk, továbbá jelenleg is aszfaltoznak a városszéleken és utcát, járdát burkolnak a központban.

Csíkszeredában a járvány ellenére számos beruházás folytatódott és kezdődött el. Az utolsó, harmadik aszfaltréteg is rákerült a terelőút vasúttal párhuzamos szakaszára, illetve elkészült a Brassói úttal való találkozásnál kialakított körforgalom is. Hátra van még az útfestés, néhány apró javítás és a végleges forgalmi táblák kihelyezése.

A Zsögöd utca felső részén (a lovardától a Natúr lakópark bejáratáig terjedő szakaszon) is közelednek az aszfaltozás befejezéséhez. Az utolsó mintegy 100 méteren dolgoznak az alapozással, ezt követi majd az aszfaltozás: az alapréteg lefektetése az utóbbi rövid szakaszon, majd a kopóréteg elterítése 1305 méteren. Következik a járdaburkolás, valamint az útfestés.

A Kájoni János utca város felőli részét is ezekben a napokban aszfaltozzák. Az első aszfaltréteget hétfőn, szeptember 14-én terítette a kivitelező. Következik az aknatetők szintre emelése és a szegélykövezés.

A Lejtő utca felújítása a végéhez közeledik: a felső végén sorompóval lezárt 121 méteres utcát kockakővel burkolta a kivitelező, két oldalán pedig csemetéket ültettek. A sorompó csakis az ott lakóknak, illetve a Petőfi utcai vendéglátóegységek feltöltésével foglalkozóknak engedi meg a gépkocsival való behajtást.

A Hunyadi János utca alsó szakaszán (a Csíki Nest előtti körforgalomtól a református templom előtti körforgalomig) ugyancsak leterítették az aszfalt utolsó rétegét is. Festés és járdaburkolás következik. (A Kalász negyed felújításának keretében egyébként ma, szeptember 15-én terítik a kopóréteget a szomszédos Tető utcán is.)

Szintén idei megvalósításként könyvelhető el a Nárcisz sétány egyik mellékutcájának a felújítása is az egykori garázsok helyén.

A polgármesteri hivatal megrendelte továbbá a Mérleg utcai tömbház belső udvarának aszfaltozását is. Első lépésben az esővíz elvezető rendszert építik meg.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.