Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Elérkezett a népszámlálás „ajtótól ajtóig” szakasza. Több mint 40 számlálóbiztos kezdte meg az adatgyűjtést Csíkszeredában

A népszámlálás önkitöltéses szakaszának lezárását követően elkezdődött a személyes lekérdezés szakasza. A csíkszeredaiak 66 százaléka töltötte ki érvényesen az online kérdőívet, a lakosság fennmaradó 34 százalékát otthonukban keresik fel a számlálóbiztosok.

Június 10-től Csíkszeredában 42 számlálóbiztos kezdte el azoknak a személyeknek a felkeresését, akik az előző szakaszban (2022 március 14- május 27) nem szolgáltattak magukról adatokat vagy nem töltötték ki helyesen, illetve hiányosan töltötték ki a népszámlálási kérdőíveket.

„Arra biztatjuk a városlakókat, hogy bizalommal fogadják otthonaikban a számlálóbiztosokat és válaszoljanak a kérdőívre” – fogalmazott Wohlfart Rudolf, Csíkszereda főjegyzője.

Hozzátette, ha valamilyen okból kifolyólag nem felel meg a számlálóbiztos által javasolt első időpont, új időpontot kell egyeztetni, amikor biztosan otthon tartózkodunk. A főjegyző arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztosok mindegyike a népszámlálás központi bizottsága által kiállított azonosító kártyával rendelkezik, ezek alapján azonosíthatók be.

Az adatgyűjtés személyes interjúkkal, kizárólag táblagépek segítségével történik munkanapokon délután, illetve hétvégén. Egy gyakorlott számlálóbiztos körülbelül negyedóra alatt kitölti a kérdőívet.

A népszámlálási adatgyűjtés számlálóbiztosokkal történő szakasza július 17-ig tart. A népszámláláson való részvétel állampolgári kötelesség.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.