Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A népszámlálás véget ért. Július 31-ig több mint 285.000 Hargita megyei személy regisztrált

Vasárnap lezárult a népszámlálás személyes kikérdezéses szakasza. Az Országos Statisztikai Intézet (INS) tájékoztatása szerint Hargita megyében az utolsó összeírási nap végéig 285.159 főt regisztráltak, ami a 2021. december 1-én becsült rezidens célnépesség 96,3%-át jelenti.

Július 31-ig, az összeírás utolsó napjáig összesen 18,15 millió embert regisztráltak, ami Románia 2021. december 1-jén becsült célnépességének (19,02 millió fő) 95,4%-át jelenti.

A népszámlálás első adatait 2022 decemberben teszik közzé, a végleges adatokat 2023 végén.

Ez az első teljes egészében digitális formátumban megszervezett népszámlálás Romániában, ez volt a történelem tizenharmadik, az 1989-es forradalom utáni negyedik népszámlálása. Az adatgyűjtés teljes folyamata a titoktartás és az információk teljes körű védelme mellett zajlott.

Az Országos Statisztikai Intézet köszönetet mond Románia lakosságának, akik nagy számban vettek részt az összeírási folyamatban. Ez az akció optimális körülmények között valósult meg a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) támogatásával, amely műszaki és működési támogatást nyújtott.

A népszámlálást a Belügyminisztérium (BM) és a városházák is aktívan támogatták.

A népszámlálás lebonyolításával kapcsolatos részletes információkért lásd a www.recensamantromania.ro oldalt.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.