Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Record la înot stabilit în 1989, doborât la Miercurea Ciuc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Peste 350 de sportivi au participat la campionatul național în bazin de 25 m ținut la „Csíki Csobbanó”,  iar un record stabilit în 1989 a fost doborât. În curând, în urma omologării promise de federația de natație, bazinul va corespunde celor mai înalte standarde, astfel va putea găzdui turnee internaționale.

Anul trecut, din cauza epidemiei au fost anulate campionatele naționale de înot în bazin de 25 m, organizate în Miercurea Ciuc începând din anul 2018. Anul acesta, turneul a putut fi organizat, dar fără spectatori.

Peste 350 de concurenți juniori, tineri și adulți de la cele 64 de cluburi participante au fost încurajați de staff-ul profesionist, cu succes: 30 de recorduri fuseseră deja doborâte înainte de finala din ultima seară, inclusiv recordul din 1989 la 50 m liber feminin, grație Biancăi Costea, în vârstă de 16 ani, de la Steaua București.

Vizitatorii au apreciat infrastructura existentă și am stabilit ca și obiectiv ca pentru competiția de anul viitor bazinul să fie omologat de federația de înot” – a declarat astăzi primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul general al Federației Naționale de Natație, Matei Giurcăneanu, a precizat că atunci când turneul a fost „mutat” la Miercurea Ciuc, în 2018, au existat multe voci care s-au îndoit,  care acum nu se mai aud deloc. Secretarul general a spus, că prin intermediul piscinei și facilităților de cazare, Miercurea Ciuc este o gazdă excelentă.

Organizatorul principal al turneului, antrenorul echipei CSM Miercurea Ciuc, Trandafir Norbert, a precizat că dimensiunile bazinului sunt conform standardelor, iar după omologare, Miercurea Ciuc va fi un loc potrivit chiar pentru Cupe Mondiale de 25 m. Înotătorii locali au fost reprezentați de Erőss Nóra, în vârstă de 16 ani, care a concurat la trei probe, clasându-se de două ori pe locul IV și o dată pe locul V.
Trandafir Norbert speră că anul viitor vor fi mai mulți concurenți care o să reprezinte sportul de înot din Ciuc, iar turneul în sine va atrage și mai mulți participanți și spectatori.

  • sursa foto: Korodi Attila
  • informații furnizate de Primăria municipiului Miercurea CiucVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.