Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Eltörölték az AstraZeneca oltás korhatárát

A Covid-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság tudományos és orvosi csoportja, az Egészségügyi Minisztérium és a Román Gyógyszerek és Orvosi Eszközök Ügynöksége (ANMDMR) ajánlásait követően az a döntés született, hogy eltekintenek az életkori korlátozástól az AstraZeneca oltás esetében.

Az intézkedés új tudományos adatok, más európai országok tapasztalatai és döntései, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásainak eredményeként jött létre a SARS-CoV-2 vírusfertőzés megelőzésére, vagyis az AstraZeneca vakcina 18 év feletti felnőtteknek adható be, a készítmény jellemzőinek összefoglalója szerint.

A vakcina hatására a szervezet immunrendszere speciális antitesteket és fehérvérsejteket termel, amelyek a vírus ellen hatnak, ezáltal védelmet nyújtva a COVID-19 ellen. Az immunizáláshoz két adag vakcinát adnak be, 4-12 hétre az első adag után.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.