Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Forgalomkorlátozás, útlezárás Csíkszeredában a pápalátogatás alkalmával

 

Csíkszereda központjában és Csíksomlyón, a pápa által celebrált mise helyszínén részleges vagy teljes útlezárásra kell számítani az esemény optimális körülményeinek biztosítása érdekében, közli a pontifex.ro.

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester által kiadott rendelet értelmében május 31-én, a pápalátogatás előtt egy nappal, 6:00 órától kezdődően részleges útlezárás várható a városközpontban.

Csak a következő személyeknek megengedett a közlekedés: az állandó lakhellyel rendelkezők, az itt dolgozók, akik bizonyítani tudják, hogy foglalásuk van valamelyik központi szállodában, panzióban, az itt található cégeket áruval ellátó autók, a tömegközlekedés autóbuszai, taxik, illetve a polgármester által kibocsájtott engedélyt felmutatók.

Május 31-én 12:00 órától június 1- jén 18:00 óráig teljes útlezárás érvényes a zarándok útvonalon és a környező utcákban.

Kivételt képeznek a zarándokok azon járművei, amelyeknek biztosítva van a parkolás a környéken lakók udvarán, ezek május 31-én 20:00 óráig közlekedhetnek. A lakók június 1-jén reggel 6 óráig közlekedhetnek. A fentebb említett városi övezetben teljes útlezárásra lehet számítani pénteken 20 órától szombat 18 óráig. Ugyanebben az időszakban tilos lesz a parkolás a zöldövezeteken, a járdákon, a biciklisávokon, csupán a kijelölt parkolóhelyeken engedélyezett az állomásozás. A forgalomkorlátozások és útlezárások nem vonatkoznak a hatósági és egyéb speciális feladatokat ellátó járművekre: rendőrség, csendőrség, készenléti felügyelőség, mentőszolgálat, tűzoltóság, hegyimentők, polgármesteri hivatal, gáz, víz, villany szolgáltató cégek. Ezeknek a járműveknek a Nagymező utca felől van bejárásuk.

A rendőrség hatásköre az útelzárás és forgalomkorlátozás betartatása. A személygépkocsik és autóbuszok leparkolása a városvezetés által kijelölt helyeken történik.

Június 1-jén Csíksomlyót kizárólag gyalog lehet megközelíteni, ahogy előző években a pünkösdi búcsú alkalmával is történni szokott.

További részletek a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal honlapján.

Ferenc pápa május 31- június 2-án apostoli látogatást tart Romániában, amikor ellátogat Bukarestbe, Iasi-ba és Balázsfalvára, valamint a csíksomlyói kegyhelyre.

Csíksomlyóra június 1-jén érkezik és szentmisét tart a Hármashalom oltárnál, ahol évente a pünkösdi búcsúra is sor kerül. AGERPRES

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.