Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felháborító! Hogyan jutott oda Magyarország, hogy az Európai Unió által jóváhagyott ár majdnem duplájával vásároljon kínai anti-COVID vakcinát

Orbán Viktor miniszterelnök hihetetlen, több tízmilliós manőverét tárja fel a magyar nyomozó sajtó.

sursa foto: direkt36.hu

fotó: direkt36.hu

Az Orbán Viktor vezette kormány 30 euró + áfát fizetett egy adag kínai Sinopharm vakcináért. Összehasonlításképpen: az Európai Unió 15,5 eurót fizet adagonként a Pfizer-BioNTech oltásért, és kevesebb, mint 2 eurót az AstraZenecaért. Gyakorlatilag duplán, egy rosszabb, az EU-ban nem engedélyezett oltóanyagért – írja a direkt36.hu.

Rendkívül kétes az az üzlet, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz. Egy lakáscégen keresztül zajlik, amely három nappal az alapítása után megvásárolt egy helyi gyógyszerforgalmazót, majd megkapta ezt a 150 millió eurós szerződést.

A társaságnak három részvényese van, akik közül az egyiknek, Gergely Csabának volt egy kávézója, amelyik csődbe ment, jégkorongozó volt a Ferencvárosnál, és most részmunkaidőben edzősködik egy utánpótlás csapatban, a nappal egy energiaital-gyárban alkalmazott. Amikor a sajtó felhívta ismerőseit, hogy megkérdezzék, mi van vele, azt mondták, hogy ez lehetetlen, ez csak a nevek egybeesése lehet, a férfinak semmi köze a gyógyszeriparhoz – mondja az idézett forrás.

Különböző vállalati dokumentumok és korábbi sajtóközlemények alapján azonban kiderül, hogy van összefüggés.

“Megkeresték a Facebookon, és látták, hogy barátja egy ügyvéd, Vámosi-Nagy Zsolt, aki megalapította a lakáscéget, és 2020-ban újabb zsíros szerződést kötött Kínában lélegeztetőgépekre, egy másik cégen, a magyar-kínai Silk Road Fund Holdingon keresztül, amelyiket éppen a szerződéskötés előtt alapított.

A tavalyi évben nagy botrány volt, felfújt árak miatt. A Csendes-óceán déli részén bejegyzett vállalatok, pénzmosás Oroszországon keresztül, fegyverüzlet Iránon keresztül.

Öcsém, Orbán (Viktor) globális maffiát alakított, felülmúlva Dragneát, szerencse a budapesti nyomozó sajtóval, ami még megmaradt. A kínai oltás üzletágában úgy tűnik, hogy a megvesztegetés a szerződés 50% -át meghaladja. Jó napot kívánok, PSD, kicsik vagytok, he ”- írja a Facebookon Sorin Ioniţă, az ExpertForum munkatársa.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük