Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Revoltele deținuților din Penitenciarul Miercurea Ciuc au luat sfârșit

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

PMC vedere interiorSăptămâna 11-17 iulie a fost marcată de mai multe revolte ale deținuților din penitenciarele din România. S-au consemnat revolte și la nivelul Penitenciarului din Miercurea Ciuc, unde nemulțumirile deținuților au fost legate de îmbunătățirea condițiilor de cazare, prelungirea programului TV și schimbarea programului zilnic de deschidere a ușilor de la camerele de deținere. Manifestările din Miercurea Ciuc au fost un semn de solidaritate față de protestele colective ale deținuților din alte penitenciare din țară.

În data de 12.07.2016, 132 de deținuți au refuzat să primească masa de prânz ca o formă de protesc colectiv. În aceeași zi, după ora 23:00, la întreruperea semnalului TV deținuții dintr-o cameră au incendiat o saltea. Incidentul a  fost unul izolat și  fără să fie nevoie de intervenția personalului deținuții au stins focul, dar au continuat manifestările violente lovind cu mobilierul din cameră și obiecte de mici dimensiuni gratiile de la fereastră și de la ușă. După discuțiile purtate cu personalul unității, deținuții din camera respectivă au încetat acțiunile violente, dar au apărut astfel de manifestări și în alte camere.

În majoritatea cazurilor, purtarea discuțiilor cadre-deținuți a determinat ca manifestările acestora din urmă să se încheie. Excepție a făcut una dintre camere unde, după ora 24:00, a fost nevoie de intervenția echipei operative, întrucât din cauza loviturilor violente și repetate ale deținuților, gratia de la fereastra camerei respective a început să se disloce. Deși deținuții au blocat accesul în cameră cu paturi, grupa de intervenție a intervenit și a reușit să intre în camera respectivă. Deținuții au fost scoși și relocați în alte camere.

Manifestările deținuților din Penitenciarul Miercurea Ciuc au luat sfârșit în data de 15 iulie, când toți deținuții au acceptat masa.”, ne-au declarat surse oficiale din cadrul Penitenciarului Miercurea-Ciuc.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.