Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nedvességtartalék a talajrétegben, augusztus 4-én a nem öntözött kukorica kultúrában

Az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 3-án, hétfőn tájékoztatót küldött a nem öntözött kukorica kultúra talajnedvesség-tartalékáról.

Az Országos Meteorológiai Szolgálaton belüli Agrometeorológiai Laboratórium szerint 2022. augusztus 4-én a nedvességtartalom 0-100 cm talajmélységben, a nem öntözött kukoricatermésben alacsony és különösen alacsony határok közé esik (mérsékelt, erős és extrém talajtani aszály) Dobrudzsában, Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban, kiterjedt mezőgazdasági területeken Moldovában, Munténiában és Olténiában, helyileg Erdély északi, északnyugati, középső és déli részén.

A talajvízkészlet kielégítő értéket mutat, és a helyi optimumhoz közelít Erdély déli, délnyugati, középső és keleti, Olténia északi és déli, Munténia északi, északnyugati és nyugati részén, Moldva északi, északnyugati, nyugati és elszigetelten délnyugati részén.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.