Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Negatívak a kardiológiai és belgyógyászati osztályokon elvégzett tesztek eredményei

Lezárult a csíkszeredai megyei sürgősség kórház kardiológiai osztályán az újratesztelési folyamat és nincs újabb koronavírus-fertőzés. Nincs pozitív eset a belgyógyászati osztályon sem.

Negatív lett minden koronavírus-teszt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán végzett újratesztelés során, sem az alkalmazottak, sem a páciensek körében nem észleltek újabb fertőzést.

A kardiológiai osztályon kedden még két páciens volt beutalva, de a nap folyamán őket is kibocsájtják és ezt követően teljes fertőtlenítés zajlik az osztályon. Szerdától ismét vesznek fel betegeket a kardiológiai osztályra és újra beindul a rendelés a kardiológiai járóbetegrendelőben is. Az eddig előjegyzett pácienseket felhívják és új időpontra adnak előjegyzést.

Negatív lett minden eredmény a belgyógyászati osztály alkalmazottai körében elvégzett koronavírus-tesztek során is.

„Nagy megkönnyebbülés most mindannyiunk számára, hogy a jelek szerint sikerült megállítani a fertőzéseket ezeken az osztályokon. Az elővigyázatosság azonban továbbra is elsődleges kell legyen, be kell tartani minden védőintézkedést” – mutatott rá dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain kedden 64 személy volt beutalva, közülük ötven személynél igazolták a fertőzést, a többiek ennek gyanúja miatt kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tünetekkel rendelkező fertőzöttek számára működő külső kórházi egységben továbbra is 14 személy részesült ellátásban.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.