Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a, sesiunea 2020 (după soluționarea contestațiilor)

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Romania24.ro

 

Inspectoratul Școlar Județean Harghita a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020.

 

Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 73.35% (2050 candidați).

 

La proba de Limba și literatura română, 1718 de candidați (61.25%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), față de 1716 (61,18%) cel inițial iar dintre aceștia, 5 de candidați au obținut nota 10.

 

La Matematică, 1916 de candidați (68.43%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 11 de candidați au obținut nota 10.

 

La Limba și literatura maternă, 2184 (92.86%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci) față de 2183 ( 92,81%)  iar un număr de 12 de candidați au obținut nota 10.

 

Au fost depuse 193 de contestații. Modificări majore ale notelor nu au existat, majoritatea diferențelor fiind foarte mici.

Atașăm tabelul cu nr de lucrări contestate pe discipline și modul în care s-au modificat după contestații.

 

Disciplina Au crescut notele Identic Au scăzut notele TOTAL
Limba și literatura română 50 2 31 83
Limba și literatura maternă 31 4 9 44
Matematică 30 10 26 66
111 16 66 193

 

 

Rata de participare a fost de 97.62% : 2795 candidați prezenți, dintr-un total de  2863 elevi înscriși.Niciuncandidatnu a fost eliminat din cauza  tentativei de fraudă.

 

Doresc să adresez felicitări tuturor elevilor și le doresc vacanță plăcută!

Mulțumesc tuturor colegilor profesori, directori și inspectori pentru implicare și pentru modul în care au aplicat procedurile și au respectat metodologia. Mulțumesc conducerii Ministerului Educației și Cercetării, instituțiilor publice și autorităților publice locale  pentru sprijinul acordat în derularea activităților specifice, inclusiv în asigurarea resurselor umane, dar și materiale”,a declarat inspectorul școlar general, Demeter Levente, președintele Comisiei Județene de Evaluare Națională.

 

Examenul de evaluare  națională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

 

Pe site-ul ISJ Harghita www.isjhr.eduhr.ro, la secțiunea Relații cu presa puteți găsi și alte statistici pe gen/mediu și pe școli la fiecare probă.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.