Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Románia drasztikusan zuhant a világ egyetemeinek QS ranglistáján. Milyen helyet foglal el a világon négy intézmény

 

Az ország négy egyeteme („Al. I. Cuza“ Iasi, Babes-Bolyai Egyetem-Kolozsvár, Bukaresti Egyetem, Temesvári Nyugati Tudományegyetem) ismét 100 helyet zuhant, az egyetemek QS világranglistájának 2013-2014-es kiadása szerint a 700. hely alá kerülve, tájékoztat az adevarul.ro.

A QS világranglisták legmagasabb pozícióit tavaly a Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Harvard és a Cambridge tölti be, azzal a különbséggel, hogy a Harvard egy helyet előre lépett, 2012-ben Cambridge volt a vezető. A „QS World University Rankings” évente rangsorolja a világ legjobb egyetemeit. Idén a ranglistát 100 hellyel bővítették, így Top 800-á alakult, 76 országot képviselve.

A rangsorolás négy mutatóra alapszik: akadémiai kutatás, a tanítás minősége, a végzősök foglalkoztathatósága és nemzetközivé válás fokozata. A toplistát a QS az akadémiai hírnév (40%), a munkaadók közti hírnév (10%), a hallgatók és oktatók számának aránya (20%), a szaklapokban megjelent akadémiai dolgozatok száma (20%), a nemzetközi oktatói létszám (5%) és a nemzetközi diáklétszám (5%) alapján állítja fel.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.