Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

9,15%-ig terjedő kamattal vásárolhatnak Tezaur állampapírokat a polgárok

 

Folyó év november 1-től, keddtől kezdődően a polgárok TEZAUR állampapírokba fektethetnek be, amelyek lejárata 1 és 2 év, éves kamata pedig 8,70% és 9,15%. Az állampapírok névértéke 1 lej, dematerializált formában.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2022 november 01-24 között online olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online (https://mfinante.gov.ro/web/trezor/tezaur-online );

– 2022 november 01-25 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2022 november 01-24 között városon és november 01-23 között vidéken a Román Posta Vállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalakon követhető: www.mfinante.gov.ro , www.posta-romana.ro .

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.