Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A románok 8,25 százalékos éves kamattal spórolhatnak

 

Folyó év augusztus 8-tól, hétfőtől kezdődően a polgárok TEZAUR állampapírokba fektethetnek be, amelyek lejárata 1 év, éves kamata pedig 8,25%. Az állampapírok névértéke 1 lej. A románok érdeklődése a TEZAUR államkötvények iránt júliusban is magas szinten maradt, a befektetett összeg 1,49 milliárd lej volt.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2022 augusztus 8-26 között online olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online;

– 2022 augusztus 8-29 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2022 augusztus 8-26 között városon és augusztus 8-25 között vidéken a Román Posta Vállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalakon követhető: www.mfinante.gov.ro , www.posta-romana.ro .

  • Kommunikációs, Közkapcsolati és Média OsztályVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.