Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva kiadja az első hasított fafajtákat bemutató katalógusát

A Romsilva által eladásra kínált hasított fát bemutató katalógus egy szükséges eszköz e termékek népszerűsítéséhez, amely támogatja a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság kereskedelmi célkitűzéseinek elérését és javítani fogja a profilpiaccal folytatott kommunikációt.

A Romsilva szakemberei fejlesztették ki a katalógust a brassói Erdészeti és Erdőkitermelési Kar tanáraival együttműködve, és a hazai és nemzetközi faosztályozási szabványok és a szakterületen dolgozó szakemberek gyakorlati tapasztalatainak összehangolásán alapul.

A katalógus egyúttal útmutató, amelyet a fa kitermelésével, szállításával, válogatásával és hasznosításával foglalkozó személyzet rendelkezésére bocsátanak annak érdekében, hogy biztosítsák az egységes munkarendszert a Romsilván belüli egységek szintjén.

A Romsilva által kínált hasított fa választékainak bemutatására szolgáló katalógus közzététele és bevezetése után a személyzet képzési akciói következnek, így minden, a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság szintjén értékesített hasított fa- választék megkapja a megfelelő ipari rendeltetési helyet.

A hasított fa választékok bemutató katalógusa elektronikus formában elérhető a Romsilva weboldalán, az alábbi címen:

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság évente mintegy 9 millió köbméter fát hoz forgalomba, ebből lábon álló fából 6,5 millió köbmétert, azaz erdőkből hasznosítandó fát, és 2,5 millió köbméter hasított fát. A jelenlegi gazdasági és jogalkotási körülmények között a Romsilva fokozatosan növelni fogja a hasított fa értékesítési arányát.

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság az állam tulajdonában lévő 3,13 millió hektár erdőt kezeli, az ország erdőinek mintegy 48% -át, és egyéb tulajdonosi formában mintegy egymillió hektár erdő számára nyújt erdészeti szolgáltatásokat. Az állam tulajdonában lévő összes erdő 80% -a rendelkezik az erdőgazdálkodás tanúsításával a nemzetközi rendszerben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük