Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva több mint 40 ezer karácsonyfát kínál megvásárlásra a téli ünnepekre

 

A Romsilva- Országos Erdészeti Igazgatóság 42.624 karácsonyfát kínál eladásra az idei téli ünnepekre, legtöbbjüket az erre szakosodott erdei faiskolákból.

Ezek közül 28.799 fenyő, 13.825 lucfenyő vagy más tűlevelű faj. Idén a legtöbb karácsonyfa saját, erre szakosodott erdei faiskoláinkból származik, 32.850 darab, míg csupán 20%, azaz 9.774 darab származik erdőkarbantartásból, amikor kivonják a fiatal fákat a túlzott sűrűségű természetes regeneráció során.

Az eladási árak 15 lejtől indulnak az 1,3 méteres magasságú karácsonyfák esetében, és elérik a 35 lejt, az áfát is beleértve a 2 és 3 méter közötti magasságú példányok esetében. A 3 méter feletti példányok iránti kérelmek külön megrendelésnek minősülnek.

A karácsonyfákat az erdészeteknél értékesítik, és a fizikai személyek elsőbbséget élveznek azok megvásárlásában. Ha a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság alárendelt egységei piacon vagy más rendezett helyen értékesítik a karácsonyfákat, a szállítás, a kezelés és a tárolás költségeit ezen felül tartalmazza a végső eladási ár.

Az Országos Erdészeti Igazgatóság – Romsilva támogatja és elősegíti a hazai karácsonyfák vásárlását, és ösztönzi a védett gyökerekkel rendelkező vagy cserépbe ültetett fák vásárlását, amelyek a téli ünnepek után újratelepíthetők.

Megemlítjük, hogy ebben az időszakban a Romsilva alkalmazottai, mint minden évben, részt vesznek a román rendőrséggel, a román csendőrséggel és az erdőőrséggel együtt a közutakon és az értékesítési helyeken végzett ellenőrzési akciókban az illegális fakitermelés és a karácsonyfákkal való illegális kereskedelem megelőzése érdekében.

Az Országos Erdészeti Igazgatóság – Romsilva 3,13 millió hektár erdőalapot, az állam közvagyonát kezeli, amely az ország összes erdőinek mintegy 48% -a.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.