Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva több mint 30 ezer karácsonyfát kínál eladásra a téli ünnepekre

 

Több mint 30 ezer karácsonyfát kínál eladásra a Romsilva- Országos Erdészeti Hivatal, területi egységein keresztül a téli ünnepi időszakban.

Az állami erdészetek által forgalomba hozott 30.594 karácsonyfa közül 21.814 darabot, azaz közel 75%-ot a Romsilva erdészeti faiskoláiban állítják elő, speciális ültetvényeken, 8.780 pedig engedélyezett erdészeti kitermelésből származik, amelyek során természetes regenerációból nyerik ki a példányokat onnan, ahol túlzott sűrűség van.

Az idén eladásra kínált karácsonyfák többsége jegenyefenyő, 22.295 darab, a fennmaradó 8.299 darab luc- vagy egyéb fenyő-fajta.

Az árak egy legfeljebb 1,3 méter magas lucfenyő karácsonyfáért 15 lejtől kezdődnek, a 2-3 méter magas fenyők ára eléri a 35 lejt, a 3 méter felettiek külön megrendelésnek számítanak.

Ezek a Romsilva erdészeteinél a természetes személyek által közvetlenül vásárolt karácsonyfák árai, és ha a karácsonyfákat Romsilva egységei a piacon vagy más szervezett helyen értékesítik, akkor ezekhez az árakhoz hozzáadódnak a szállítási, kezelési és tárolási költségek.

A Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonú erdőt, az ország erdeinek mintegy 48 százalékát kezeli, és mintegy egymillió hektárnyi egyéb tulajdoni formában lévő erdőt lát el erdészeti szolgáltatással. A Romsilva emellett 22 nemzeti parkot, valamint 12 állami ménest kezel.

Az összes állami tulajdonú erdő 80%-a rendelkezik nemzetközi színvonalú erdőgazdálkodási minősítéssel.

ROMSILVA ORSZÁGOS ERDÉSZETI IGAZGATÓSÁG SAJTÓIRODÁJA

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.