Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva több mint 3,5 millió erdei csemetét ültet az őszi erdősítési kampányban

Foto: Romsilva

Több mint 3,5 millió erdei csemetét ültet a Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal az általa kezelt erdőkben az őszi erdősítési kampány során. 1.081 hektár erdőalapot erdősítenek, főként az alacsonyabban fekvő, síkságok és erdős sztyeppék területén, miután a tavaszi erdősítési kampány során a hegyi és dombvidéki erdőket frissítették fel.

A legnagyobb területeket Tulcea, 178 ha, Dolj, 125 ha, Braila, 123 ha, Galac, 119 ha és Calarasi, 101 ha erdészeti osztályai erdősítik.

Több mint 3,5 millió tölgyfélét, nyárfát és hibrideket, fűzfát vagy akácot ültetnek a Romsilva saját csemetekertjéből.

A tavaszi erdősítési kampányban 10.789 hektár állami erdőalapot újítottak fel, amelyből 7.158 hektárt természetes regenerációval, 3.631 hektárt pedig erdősítési munkákkal.

A Romsilva által kezelt állami erdőalap éves felújítási programja a két erdősítési akcióban, tavasszal és ősszel 12.531 hektár felújítását biztosítja, ebből 8.073 természetes felújítással, 4.558 pedig mesterséges felújítással történik.

Az éves állami erdőfelújítási program 199,2 millió lejes beruházással valósul meg.

A Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal által kezelt állami erdőalap összes erdősítési helyének interaktív térképe a következő internetes címen tekinthető meg:

 

https://bit.ly/2V82PlF

Az elmúlt hét évben a Romsilva 111.554 hektár állami erdőalapot újított fel, és ebben az időszakban több mint 200 millió erdei csemetét telepített.

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság 3,13 millió hektár erdőalapot kezel, az állam közvagyonát, amely az összes nemzeti erdő 48% -át jelenti.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.