Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva több mint 30.000 karácsonyfát kínál eladásra

 

A téli ünnepek alatt a Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal 33.996 karácsonyfát kínál eladásra, amelyek nagy részét saját faiskoláiból szüreteli.

Az idén eladásra kínált karácsonyfákból 22.551 jegenyefenyő, 11.445 pedig lucfenyő vagy egyéb tűlevelű faj. A karácsonyfák 70%-a, vagyis 23.926 darab az Országos Erdőgazdálkodási Hivatal erdei faiskoláiban található speciális növénykultúrákból, 10.070 pedig engedélyezett erdészeti munkákból származik, melyeket követően a példányokat a túlzott sűrűségű természetes felújulásokból nyerik ki.

Idén is 15 lejtől indulnak az árak egy karácsonyfa (lucfenyő) esetében 1,3 méterig, és elérik a 35 lejt a 2 és 3 méter közötti fenyők esetében.

A 3 méternél magasabb példányokra vonatkozó igények külön megrendelésnek minősülnek.

A karácsonyfákat a Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal erdészetei értékesítik, és a vásárlásnál a magánszemélyek elsőbbséget élveznek. Ha a karácsonyfákat a Romsilvának alárendelt egységek piacokon vagy más rendezett helyen értékesítik, ezekhez az árakhoz hozzáadódnak a szállítási, kezelési és tárolási költségek.

A Romsilva Országos Erdőgazdálkodási Hivatal 3,13 millió hektár állami tulajdonú erdőt, az ország erdeinek mintegy 48 százalékát kezeli, és mintegy egymillió hektárnyi egyéb tulajdoni formában lévő erdőt lát el erdészeti szolgáltatással.

Az összes állami tulajdonú erdő 80%-a rendelkezik nemzetközi színvonalú erdőgazdálkodási minősítéssel.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.