Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Romsilva mintegy 20 millió erdei facsemetét ültet el és több mint kilencezer hektár erdőt regenerál a tavaszi erdősítési kampányban

 

A Romsilva Országos Erdészeti Hatóság mintegy 20 millió erdei facsemetét telepít és 9643 hektár állami köztulajdonú erdőt újít fel a tavaszi erdőtelepítési akció során. Ebből 6766 hektáron természetes, 2877 hektáron mesterséges felújítást végeznek erdőtelepítési munkákkal.

Szintén a tavaszi erdőtelepítési akció során a ROmsilva Országos Erdészeti Hatóság  kezelésében lévő állami erdőalapban 1997 hektáron végeznek bővítési, illetve további 537 hektáron ültetvény-helyreállítási munkákat.

A tavaszi erdőtelepítési akció részben átfedésben van a Faültetési Hónappal, amelyet az Erdészeti Törvénykönyv szerint évente március 15. és április 15. között valósítanak meg, számos erdőtelepítési akcióval, népszerűsítő tevékenységgel és erdészeti oktatással.

A tavaszi erdőtelepítési akció a kedvező időjárási körülményekre való tekintettel már március 15-e előtt megkezdődött több irányban, és a Faültetési Hónap lezárultával április 15-e után is folytatódik, egészen a program befejezéséig.

A Romsilva által kezelt állami erdőalap felújításának éves programja a tavaszi és őszi erdőtelepítési akcióban 13.126 hektár erdőalap felújítását irányozza elő, 8893 hektáron természetes felújítással és 4233 hektáron mesterséges felújítással, 2368 hektáron a jelenlegi ültetvények kiegészítését, 826 hektáron a katasztrófa sújtotta ültetvények helyreállítását, a munkálatokra 220,4 millió lej költségvetést különítettek el.

Az elmúlt öt évben a Romsilva 72.545 hektárt újított fel az állami erdőalapban, ebből 48.217 hektárt természetes felújítással, 24.328 hektárt pedig erdősítéssel, 132,9 millió erdei facsemetét telepítve.

A Romsilva 3,13 millió hektár állami tulajdonú erdőt, az ország erdeinek mintegy 48 százalékát kezeli, és mintegy egymillió hektárnyi egyéb tulajdoni formában lévő erdőt lát el erdészeti szolgáltatással. A Romsilva emellett 22 nemzeti parkot, valamint 12 állami ménest kezel.

Az összes állami tulajdonú erdő 80%-a rendelkezik nemzetközi színvonalú erdőgazdálkodási minősítéssel.

ROMSILVA ORSZÁGOS ERDÉSZETI IGAZGATÓSÁG SAJTÓIRODÁJA

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.