Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Befejeződött az egészségház felújítása Borszéken

Megszépült épület és modern belső tér áll a borszékiek rendelkezésére a felújított egészség-házban. Az épület rehabilitációjának munkálatai tavaly júniusban kezdődtek, az átadás a napokban történt meg. Az állami forrásból finanszírozott projekten keresztül a helyi egészségügyi szolgáltatások bővítését tervezik.

A közelmúltban befejezett munkák révén az épület külső felújítása, hőszigetelése megtörtént. A háromszintes épület belső terét is teljesen felújították: kicserélték a villany- és szaniterrendszereket, illetve a fűtési rendszert. Számos új orvosi rendelő került kialakításra, és az épületet lifttel is felszerelték, hogy a fogyatékkal élők is könnyebben megközelíthessék azokat.

A projekt összköltségvetése 2 millió 184 ezer lej volt, ebből 1 millió 627 ezer a PNDL programon keresztüli finanszírozás, 557 ezer lej pedig a polgármesteri hivatal önrésze. Ezen költségek mellett a polgármesteri hivatalnak kellett állnia a műszaki terv elkészítésének költségét is.

Az egészségház felújításával párhuzamosan, önerőből, a mentőszolgálat számára egy villannyal fűtött gépkocsi beálló építését is elkezdték. Ennek kivitelezése jelenleg is zajlik.

A rendelő korszerűsítésével a helyiek több egészségügyi szolgáltatást is igénybe vehetnek: az eddig működő fogorvosi és családorvosi rendelőkön túl hamarosan fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkavédelmi orvosi, illetve pszichológiai szakrendelők is helyet fognak kapni. „Az egyeztetések folyamatban vannak, reméljük minél hamarabb sikerül szerződést is aláírni szakorvosokkal” – mondta Mik József. A polgármester hozzátette, a közeljövőben a megyei mentőszolgálat borszéki kirendeltsége is az egészségházba költözik, a garázsok építése is ezt a célt szolgálja.

Az ingatlan földszintjén február végétől a családorvosi rendelő keretében működik a koronavírus elleni oltóközpont.

forrás: Borszéki Polgármesteri Hivatal

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.