Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mondjunk határozott NEM- et a családon belüli erőszakra!

 

A “Nők elleni erőszak felszámolásának nemzetközi napja” alkalmából a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) figyelemfelkeltő és tájékoztató kampányt folytat a helyi közigazgatás szakemberei számára.

A kampány célja a szociális munkások kompetenciájának fejlesztése és a családon belüli erőszak áldozatainak támogatása. E tekintetben november 23-tól december 4-ig a Főigazgatóság szakemberei találkoznak a megyei szociális munkásokkal, ügyvédekkel, pszichológusokkal, köz- és magánszféra szociális szolgáltatások vezetőivel, akik szolgáltatásokat nyújtanak, vagy akiknek beavatkozási kötelezettsége van a családon belüli erőszak áldozatainak támogatásában.

A csíki térség szakemberei november 23-án találkoznak a megyeháza 13-as termében, az Udvarhely környékiek november 27-én találkoznak a székelyudvarhelyi városházán, a Gyergyó-székiek november 29-én találkoznak a gyergyószentmiklósi városházán, a maroshévíziek december 4-én a maroshévízi városházán.

November 25-ét az Egyesült Nemzetek Közgyűlése “A nőkkel szembeni erőszak felszámolásának nemzetközi napjává” nyilvánította (54/134 határozat). A kormányok, nemzetközi szervezetek, egyesületek és magánszemélyek megpróbálják felhívni a figyelmet a probléma nagyságára, a lehetőségekre és azokra a szervezetekre, amelyek segítséget és támogatást nyújtanak az áldozatoknak.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük