Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Duminică are loc primul Maratonul Sacru pentru Valorile Creștine și Pace

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Duminică, 14 august are loc din inițiativa civică a Asociației Via Mariae, Maratonul Sacru pentru Valorile Creștine și Pace. Bicicliștii și alergătorii vor parcurge mai multe trasee pe teritoriul județelor Harghita, Covasna, Mureș, Brașov și Satu-Mare. Potrivit organizatorilor scopul evenimentului este promovarea modului de viață sănătos, pentru care pe lângă sport este nevoie și de un echilibru al vieții spirituale. Molnár Sándor, reprezentant al Asociației Via Mariae și a Asociației de Dezvoltare Comunitară Harghita a declarat că acest eveniment este rodul conlucrării dintre sfera politică, a cultelor și a sferei civile. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Hargita – instituție parteneră prin ADI Harghita – a catalogat acest eveniment ca fiind unul de motivare a locuitorilor de a practica sportul și de a atrage turiștii în zonă. În proiectul său de aviz depus în cadrul Comitetului Regiunilor în luna februarie a. c. dorește să atragă atenția asupra promovării valorilor fundamentale ale culturii creștine din Europa. Maratonul sacru se include printre aceste demersuri, iar președintele consiliului județean va participa pe unul dintre traseele maratonului.

La eveniment, pe lângă catolici, participă și protestanți, și vorbitori de limba română. Cea mai lungă porțiune se va desfășura între Sfântu-Gheorghe și Șumuleu-Ciuc, această distanță fiind parcursă de unii participanți în două zile. Molnár Sándor a ținut să menționeze că porțiunea Târgu-Secuiesc–Perkő va fi parcursă în data de 20 august. Evenimentul de duminică se va încheia prin oficierea unui serviciu religios la Biserica franciscană de la Șumuleu-Ciuc.

Mai  multe informații legate de eveniment puteți afla accesând link-ul http://szakralismaraton.ro/ro/prima-pagina/.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.