Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A parajdi sóbányát elöntötte a víz. Több száz turistát menekítettek ki a föld alól

Leállították a turisták látogatását szombaton, július 23-án a parajdi sóbányában, mert víz szivárgott az egyik járaton keresztül. A bányában ekkor kb. 1000 személy tartózkodott, őket biztonságban a felszínre hozták a 30 percenként érkező autóbuszok.

„Miután egy természetes forrás kezdte elönteni a parajdi sóbánya bejárati alagútját, ideiglenesen leállították a turisták felszínre szállítását, hogy a beavatkozó csapatok ki tudják üríteni a vizet a föld alól. Ekkor körülbelül 800-1000 turista tartózkodott a sóbányában, akiket 30 perces időközönként, biztonságosan, buszokkal szállítottak a felszínre. A sótartóban megszakadt a mosdók és a gazdasági egységek vízellátása, valamint az internet. A fürdőhelyiség csendőrállomásának két csendőre avatkozott be a helyszínen, valamint a falticeni csendőriskola két tanulója, akik gyakorlati időszakon voltak. Ők nyugtatták meg a turisták kedélyét és segítettek a felszínre hozni a bányában levőket” közölte a Hargita megyei csendőrfelügyelőség.

A sóbányában tartózkodó összes turista gond nélkül kijött a bányából.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.