Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Megbüntette a magyar köszönésért Klaus Iohannist az Országos Diszkriminációellenes Tanács

Klaus Iohannis etnikai diszkrimináció miatt büntette meg az Országos Diszkriminációellenes Tanács „Jó napot kívánok, PSD!” köszsöntéssel indított beszéde miatt, tájékoztat a stiripesurse.ro.

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) igazgatótanácsa a petíciók rendezését célzó ülésén 2020 május 20- án a következő döntést hozta:

„Klaus Werner Iohannis úr kijelentése: „Jó napot kívánok, PSD! Hihetetlen, kedves románok, ami Románia Parlamentjében történik. A PSD segített az RMDSZ-nek átvinni a kÉpviselőházon egy olyan törvényt, amely széleskörű autonómiát ad Székelyföldnek. Hihetetlen, hova jutottunk ezzel a PSD- vel! Hihetetlen, milyen egyezségek jönnek létre Románia Parlamentjében! Míg mi, én, a kormány, és a többi hatóságok a románok életéért küzdünk, harcolunk a járvány ellen, a PSD, a nagy PSD, a Parlament titkos irodáiban azért harcol, hogy odaadja Erdélyt a Magyaroknak. Jó napot, Ciolacu! Vajon mit ígért a budapesti vezér, Orbán Viktor, ezért az egyezségért cserébe? Látják, kedves románok, ezt jelenti egy toxikus többség, egy káros szocdem többség. Ezért, kedveseim, talán most jobban érthető, miért akartunk előrehozott választásokat. Én már nem akarom, hogy a nemzet számára fontos dolgaiban a PSD döntsön. Nem akarom, hogy ez a toxikus szocdem többség Románia ellen és a románok ellen döntsön. Ilyesmi megengedhetetlen, és míg én vagyok Románia elnöke, egy ilyen törvény nem fog létezni. Köszönöm!” diszkriminációs tett, és etnikai megkülönböztetésnek minősül, és megsérti az etnikai/nemzeti hovatartozási méltóság jogát, az újraközölt 137/2000-es Kormányhatározat 2. cikke (1) bekezdés és 15. cikke értelmében.

Klaus Werner Iohannisra 5000 lej összegű bírságot szabtak ki.
3 comentarii la “Megbüntette a magyar köszönésért Klaus Iohannist az Országos Diszkriminációellenes Tanács

  1. Vlase

    Sancțiunea aplicată este netemeinică. Președintele nu a făcut nicio discriminare, ci o demascare publică a două partide politice! Și a procedat foarte corect. Nu are de ce să-și ceară scuze. Pentru că nici UDMR nu a cerut scuze poporului român pentru jignirea demnității naționale cu ocazia manifestărilor ostentative la 15 martie, de 30 de ani!, și nici atunci când arborează pe clădirile publice steagul secuiesc și cel al Ungariei, ori atunci când intonează în public imnurile secuiesc și maghiar.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük