Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Büntetések és elkobzások- a Hargita megyei rendőrség tevékenységének összefoglalója

 

2022 december 6-án és 7-én a Hargita megyei gazdasági rendőrség, együttműködésben az Országos Környezetőrség Hargita megyei szolgálatának biztosaival és a Hargita Megyei Munkafelügyelőség egy ellenőrével 17 ellenőrzési akciót hajtottak végre egy intézkedési terv alapján csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, gyergyócsomafalvi, gyergyószárhegyi és gyimesközéploki autóalkatrész-forgalmazó és autójavító cégeknél.

Adócsalást állapítottak meg a 241/2005-ös törvény szabályozásainak be nem tartása miatt és 11 esetben bírságot szabtak ki (négyet az 53/2003-as, hármat a 15/2005-ös, kettőt a 28/1999-R sürgősségi kormányrendelet, egyet a 212/2015-ös törvény, egyet pedig a 252/2003-as törvény előírásainak be nem tartása miatt), összesen 103.000 lej értékben, ugyanakkor 568 lejt is találtak, ami nem ment át a pénztárgépen.

2022 december 7-én az erdészet területén elkövetett jogellenes cselekmények megelőzésére és leküzdésére, a faanyag kitermelésére, tárolására, feldolgozására és forgalmazására vonatkozó gazdasági területeken folytatott jogellenes tevékenységek elleni küzdelemre vonatkozó cselekvési terv alapján, valamint az adócsalás területén elkövetett törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére vonatkozóan a gazdasági rendőrség rendőrei a Brassói Erdőőrség erdészeti szakemberével együtt ellenőrzési tevékenységet végeztek a megyei fafeldolgozó egységeknél, melynek eredményeként 12 köbméter olyan faanyagot azonosítottak, amelyre vonatkozóan a kereskedelmi társaság nem rendelkezett származási okmányokkal.

A 171/2010-es törvény értelmében 5.000 lejes pénzbírságot róttak ki és a faanyagot elkobozták.

  • A Hargita megyei rendőrség által közölt információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.