Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Több mint 9.000 lejre bírságoltak egy nap alatt, a személyek mozgására vonatkozó intézkedések és korlátozások be nem tartása miatt

Illusztráció

2020.11.16-án a Hargita megyei rendőrök a riasztási állapotra vonatkozó jogszabályok alapján 66 szankciót alkalmaztak 9200 lej összegben, az egyéni védelmi intézkedések és a személyek mozgására vonatkozó tilalmak be nem tartása miatt, amelyeket a riasztási állapotra vonatkozó jogszabályok előírnak.

2020.11.16-án a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség operatív személyzete intézkedett a riasztási állapottal kapcsolatos jogszabályokban előírt biztonsági intézkedések betartásának ellenőrzése érdekében. Így a nap folyamán 16 akciót hajtottak végre a szóban forgó intézkedések betartásának ellenőrzésére, amelyekben összesen 86 rendőr vett részt.

A tevékenységek során 698 embert ellenőriztek, 66 személy esetében észlelték, hogy megsértették a biztonsági és védelmi intézkedéseket.

Ezzel összefüggésben a Hargita megyei rendőrök 66 büntetést alkalmaztak kihágások miatt, ebből 57-et a védőmaszk viselésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése, 9-et pedig a kijárási korlátozás megsértése miatt.

Figyelembe véve, hogy a riasztási állapot idején a helyi rendőrségi struktúrák a román rendőrség operatív koordinációjában vannak, a helyi rendőrség alkalmazottai azokból a közigazgatási-területi egységekből, amelyekben működnek, napközben 188 embert ellenőriztek és 3 szabálysértési szankciót alkalmaztak a védőmaszk viselésével kapcsolatos jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

A nap folyamán eljárás indul a betegségek elleni küzdelem meghiúsításának bűntette miatt, amelyet a Btk. 352.cikke bűncselekménynek tart.

Ezenkívül a Hargita megyei rendőrök megteszik a szükséges lépéseket a riasztási állapotra vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően a biztonsági és egészségvédelmi intézkedések betartásának ellenőrzése érdekében az új SARS-COV-2 koronavírus terjedésének korlátozására.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.