Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csíkszentmárton megtámadja a mojnesti kataszteri hivatal döntését

 

A mojnesti Kataszteri és Ingatlanközvetítő Hivatal levélben tájékoztatta a csíkszentmártoni Polgármesteri Hivatalt, hogy Dormánfalva területére telekkönyvezte az úzvölgyi temetőt. Jogi eszközök segítségével Csíkszentmárton Polgármesteri Hivatala megtámadja ezt a döntést, úgyszintén Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke, magánszemélyként. Ezeket a témákat vitatta meg június 24-én az úzvölgyi temető körüli problémák megoldására létrehozott munkacsoport.

A bákói prefektúrát ismét felkérik, hogy hagyjon abba minden tevékenységet az úzvölgyi temetőben, amit tulajdonképpen már eddig is meg kellett volna tenni azért, hogy egyik törvénytelenséget ne kövesse egy násik törvénytelenség. Borboly Csaba szerint ily módon a prefektus is cinkossá válik.

Egy átiratot is küldenek a kataszteri hivatalnak, mert a telekkönyvezési dokumentációt nemcsak formálisan kellett volna megvizsgálni, hanem jogilag is.

A megbeszélésen abban is megállapodtak, hogy újabb átiratokat küldenek azoknak az intézményeknek, amelyek nem válaszoltak az előző felszólításokra, mint a védelmi minisztérium, a Hősök Kultusza Országos Hivatala (ONCE), a bukaresti és kolozsvári történelmi fakultások. Ezeken az átiratokon keresztül fognak értesülni a fent említett intézmények az úzvölgyi helyzet romlásáról és segítséget kérnek a megoldás megtalálására.

Hargita megye tanácsa tájékoztató anyagot küldött a romániai és magyarországi szakminisztériumokhoz.

A román védelmi minisztérium megbeszélést javasolt Magyarországnak a katonai temetők kapcsán, különös tekintettel az úzvölgyi temetőre, amelyre június 24-28 között kerülne sor. A megbeszélésen az ONCE képviselné a román felet, míg a Hadtörténeti Intézet és Múzeum a magyar oldalt. Hargita megye tanácsa összeállított egy tájékoztató anyagot, amelyet átküldött a román és magyar szakminisztériumoknak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.