Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Șapte angajați ai spitalului județean sunt infectați cu coronavirus

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: CJ Harghita

 

Șapte angajați ai Secției de cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, au fost testați pozitiv la coronavirus marți seara. Conducerea spitalului a relatat despre această situație miercuri în cadrul unei conferințe de presă.

Din cauza unor simptome ușoare, caracteristice noului coronavirus, în ziua de marți, 16 iunie s-au efectuat teste PCR pentru angajați al Secției de Cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și pentru șapte persoane – asistente și registrator medical – s-a confirmat infecția.

În cadrul conferinței de presă dr. Konrád Judit, managerul spitalul a relatat, în urma acestui rezultat a fost testat tot personalul secției cu testul rapid și toate rezultatele au fost negative. Pentru confirmarea acestor rezultate în ziua de azi s-au recoltat probe pentru testul PCR pentru 7 medici, 19 asistenți medicali, 14 infirmiere și 2 îngrijitoare. Rezultatele acestor teste se vor  afla în cursul acestei seri.

Cei 31 de pacienți internați pe secția de cardiologie au fost testați la internare și toți au avut rezultate negative. Aceste teste au fost repetate și pentru ei în ziua de azi.

Pentru siguranța pacienților spitalul a suspendat internările pe secția de cardiologie a spitalului și s-a suspendat activitatea în ambulatoriul de specialitate până la finalizarea investigațiilor epidemiologice.

Dr. Balogh Csaba-István, medicul șef al secției de cardiologie, medic șef cardiolog a subliniat, cei care au probleme cardiace acute, să apeleze cu încredere la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului, linia de gardă de cardiologie funcționează în continuare. Bolnavii cronici cu programare la ambulatoriul de specialitate vor fi anunțați telefonic de situația ivită.

Spitalul va contacta totodată pe cei care în ultima săptămâna au fost internați la Secția de cardiologie. Starea acestor pacienți va fi urmărită și dacă fi necesar, vor fi testați.

Cei șapte colegi infectați sunt internați în spital, pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19, se simt bine, au simptome ușoare.

Dr. Sergiu Sîngeorzan, medic șef epidemiolog a precizat, este în derulare o anchetă internă pentru a stabili cum s-au infectat anagajații spitalului. Primele concluzii arată că infectarea s-ar fi produs în afara spitalului, nu în timpul de muncă al angajaților.

”Spitalul a făcut tot ce s-a putut, pentru a evita infectarea cadrelor medicale, am avut și avem la îndemână echipamentul de protecție necesar. Dovadă este faptul că până în acest moment nimeni de pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților cu Covid-19 nu s-a îmbolnăvit. Totodată, ca măsură preventivă, în lunile trecute am efectuat anchete epidemiologice în cazul tuturor anagajaților în anturajul căruia, în comuna, satul, strada căruia a fost cineva infectat și am efectuat 110 teste pentru cei care ar fi putut intra în contact cu cei infectați. Asigur locuitorii zonei, că pot să apeleze la noi cu încredere, în continuare, facem tot posibilul pentru a acorda asistență medicală profesională și în siguranță” – a declarat managerul spitalului.

Președintele Consiliului Județean Harghita, în subordinea căruia funcționează spitalul, a spus că are încredere în continuare și sprijină conducerea și colectivul de muncă al spitalului, mulțumind totodată pentru munca prestată în ultimele trei luni, când au preluat pacienți din aproape două județe. ”Sprijinim în continuare spitalul județean, și ca și până acum, o să găsim rezolvare la probleme. Rog locuitorii zonei să fim solidari cu cei care lucrează în domeniul sănătății, să sprijinim pe cei care lucrează pentru a avea grijă de noi” – a spus Borboly Csaba.

Pe secțiile dedicate îngrijirii pacienților cu coronavirus ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc sunt internați 76 de pacienți confirmați sau suspectați de această infecție.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük