Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az iskola november 8-án folytatódik A tanulók kevesebb dolgozatot írnak

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter bejelentette, hogy az iskola november 8-án folytatódik, de pénteken derül ki pontosan, az egészségügyi hatóságokkal történt egyeztetést követően, hogy hogyan zajlanak majd a tanfolyamok. Elmondta ugyanakkor, hogy döntés született a tanulók által írt dolgozatok számának csökkentéséről.

„Az oktatási miniszter továbbra is azon az elven van, hogy az iskoláknak fizikai jelenléttel működniük kell, amennyiben a tanulók és pedagógusok számára az egészségügyi feltételek biztosítva vannak. Ez egy alapelv. Nem tágítok ettől az elvtől.

Konzultálunk az egészségügyi hatóságokkal, és pénteken meglátjuk, pontosan milyen körülmények között nyitnak meg az iskolák november 8-án, a fizikai jelenlét alaphipotézise birtokában, és már elfogadtuk az Országos Diáktanács javaslatát, a valósághoz igazodó működési mód érdekében” – mondta Sorin Cîmpeanu.

A miniszter elmondta továbbá, hogy a dolgozatírások december 6-án kezdődnek fizikai jelenléttel: „A tanügyminisztériumi kollégákkal együtt úgy döntöttünk, hogy csökkentjük a dolgozatok számát. A VIII. osztályban nem lesz három dolgozat, csak kettő. Tehát a gimnáziumi tanulók csak két dolgozatot írnak fizikai jelenléttel. A középiskolások számára négyről háromra csökkentettük a dolgozatok számát (…) A dolgozat jegye kisebb súllyal bír, mint a tanuló bármely jegye. Legyen szó általános iskolásokról vagy középiskolásokról.”

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=393343095845530
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.