Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Természetbarát iskolák”- környezeti nevelési program a Román Ornitológus Társaság (SOR) szervezésében

A programban való részvétel ingyenes, de a regisztrálás feltétel. Bár egy természetbarát iskola tevékenységét ideális esetben folyamatosan kellene végezni, a vakációkat figyelmen kívül hagyva, jelen program időtartama átfedésben van a tanévvel, mialatt az oktatási intézmények a biológiai sokféleséget támogató tevékenységet végeznek, a kötelező könyvészetben foglaltak tiszteletben tartásával. A tanév végén a tevékenységeket a jelentési űrlap kitöltésével és 1 fényképpel dokumentálva jelentik.

Azokat az oktatási intézményeket, amelyek a javasolt listából helyesen működtetnek legalább 5 tevékenységet, a programtáblával jutalmazzák a Természetbarát Iskola cím megtartása érdekében.

Támogatható intézmények:

1.iskolák

2.iskolai struktúrák

3.tanulók háza

Figyelem! Nem regisztrálhatják iskolájukat:

  • azok a tanárok, akik, bár részt vettek a program két kiadásán, nem adták le a jelentést
  • azok a tanárok, akiknek a 3. részvételi év elteltével nem sikerül megszerezni a program elismerő táblácskáját

A tevékenységeket az oktatási intézményekben végzik, kivéve a helyszíni munkát vagy a különböző rendezvényeken való részvételt. Kivételes esetekben, ha az oktatási intézménynek nincs zöld területe, akkor a település parkjában is végezhetnek tevékenységeket, de csak a SOR és a városháza jóváhagyásával.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.