Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Egészségügyi szűrés férfiaknak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

 

Novembert nemzetközi kampány keretében a férfiak egészségének szentelik, felhívják a figyelmet a szűrőprogramokon való részvétel fontosságára.

A prosztatarák a férfiakat érintő második leggyakoribb daganatos megbetegedés.

A korán felfedezett daganatok nagyobb eséllyel kezelhetők, ezért fontos a szűrésen való részvétel. Az urológusnál végzett klinikai vizsgálatot kiegészítheti vagy azt megelőzheti a PSA (prosztata specifikus antigén) szintjének laboratóriumi elemzése, amely jelezheti a fennálló kockázatot. A magas PSA-szint prosztatarákra vagy jóindulatú prosztatabetegségre utalhat.

A férfi egészség hónapja keretében, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház november 30-ig minden 45 év feletti bennfekvő férfi beteg számára ingyenesen elvégzi a PSA-vizsgálatot. A múlt heti betegforgalom adataira alapozva ez mintegy 250 férfi szűrését fogja jelenteni.

A kórház szakemberei tanácsolják minden 45 év feletti férfi számára ezen vérvizsgálat elvégzését és amennyiben ennek az eredménye nem megfelelő, urológus szakorvos felkeresését.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.