Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kivitelezőt keresnek a Hargitafürdőre vezető út javítási munkálataihoz

 

Megjelent az elektronikus közbeszerzési honlapon a 138A jelzésű, Hargitafürdőre vezető út felújítása. A beruházás áfa nélküli értéke 8,5 millió lej, amelyre április 15-ig várják az építőcégek jelentkezését.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint ez a beruházás kiemelten fontos Hargita megye számára, ugyanis a térség egyik kedvelt turisztikai célpontjához vezető utat tennék rendbe, ezzel még több turistát csalogatva a térségbe, növelve a vendégéjszakák számát is. Ugyanakkor megemlítette, hogy nehezen érte el a projekt ezt a fázist, mert a szóban forgó út nem köt össze országutakat. Egyelőre a beruházást a megyei tanács sajt forrásából kezdik el.

Borboly Csaba azt is elmondta, hogy erre az évre az út építésére biztosítva van az anyagi forrás, az RMDSZ parlamenti képviseletének is köszönhetően pedig további források szabadulhatnak fel.

Nem utolsó sorban kiírták a 138-as út, zeteváraljai víztározó mellett húzódó szakaszának felújítását is. A beruházás közel 2,5 kilométeres szakaszt érint, ahol jelenleg betonút van. A kivitelezés áfa-nélküli értéke 2,7 millió lej, amelyre április 16-ig várják az építőcégeket.

Borboly Csaba reményét fejezte ki, hogy nem lesznek procedurális akadályok a fent említett utak felújítási munkálataival kapcsolatban. A megyeelnök számít a lakosok támogatására abban, hogy ez a hirdetés minél több személyhez eljusson.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.