Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Iasi- Marosvásárhely autópálya megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozó pályázati kiírás elindítása

 

A Képviselőház plénuma november 7-én, szerdán, egy törvényjavaslatban foglalta össze a Iasi- Marosvásárhely autópálya építési eljárását. Döntő testületként a plénum jóváhagyta a szükséges beruházásokat az autópálya építésének megkezdéséhez. A zárószavazás után Benedek Zakariás az RMDSZ közlekedési szakembere kijelentette, hogy a törvény közzétételét követően a hatáskörrel rendelkező minisztériumnak harminc nap áll rendelkezésére, hogy elindítsa az autópálya építéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmányra vonatkozó pályázati eljárást.

“A modern infrastruktúra az autópályák létezésén alapul. Ha vannak autópályák, a nemzetgazdaság, és különösen a regionális gazdaság jelentősen fejlődik. Az RMDSZ támogatja az autópályák építésére irányuló kezdeményezéseket és erőfeszítéseket. Meggyőződésünk, hogy Erdély fejlődése csak akkor lehetséges, ha e tekintetben kedvező feltételeket teremtünk. Az autópálya építésének jogi garanciáját a lehető legrövidebb idő alatt megszavaztuk “- mondta a Szövetség parlamenti képviselője.

A többpárti kezdeményezésre azért volt szükség, mert a Dacian Cioloş vezette technokrata kormányzat ezen autópálya építését a 2023-2030-as időszakra tervezte, de a Parlament és a kormány a lehető leghamarabb elindítaná a munkát, jóval a megadott határidő előtt. A javaslat társkezdeményezői között szerepelnek az RMDSZ képviselői: Vass Levente, Erdei Dolóczki István és Seres Dénes, továbbá Túros Lóránd és László Attila szenátorok.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük