Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Se întoarce iarna! Cod Galben de ninsoare în Harghita și jumătate de țară

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent. Totodată a fost menținută o atenționare de ploi puternice la munte, ninsori și viscol.

SE MENȚINE

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 februarie, ora 20:00 – 25 februarie, ora 16:00
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 m
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp.
La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 23:00– 26 februarie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

Notă: în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 februarie, ora 23:00 – 26 februarie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent
Zone afectate: județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț

      În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

Notă: în Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ.
În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 18:00 – 27 februarie, ora 15:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent
Zone afectate: conform textului și hărții

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.